KÖPARENS GUIDE

Myntverket i Finland ägs av Finska staten och har i uppgift att prägla jubileumsmynt på finansministeriets beslut. För varje jubileumsmynt utfärdas en förordning där jubileumsmyntets design och tekniska egenskaper samt dess nominella värde fastställs. De jubileumsmynt som präglas av Myntverket i Finland har beviljats Nyckelflaggan av Förbundet för Finländskt arbete. Myntverket i Finlands jubileumsmynt år 2017 ingår i programmet Finland100.

Vill du skaffa till din samling, som minne eller som gåva?

Du kan beställa jubileumsmynt som präglats av Myntverket i Finland till din samling, som minne eller som gåva från vår webbutik. 
Du hittar närmare information om hur du använder webbutiken i vår guide. Du kan också läsa webbutikens leveransvillkor.
Om du har frågor om jubileumsmynten eller hur de beställs kan du kontakta vår kundtjänst. Vår kundtjänst betjänar dig vardagar kl. 9–15 på numret (09) 8943 4343 (pris lna/msa). Du kan också skicka e-post på adressen info(a)mint.fi. 

Representerar du ett företag eller en organisation? Vill du beställa ett större antal jubileumsmynt?

Trots att jubileumsmynten och myntserierna är mest kända som traditionella samlarobjekt blir de hela tiden populärare också som gåvor. Jubileumsmyntet har ett förmånligt pris men är till sitt innehåll en värdefull gåva. Jubileumsmynten lämpar sig utmärkt till exempel som personalgåvor eller gåvor till samarbetspartner. Om du vill beställa större volymer av mynten kan du begära en offert för ditt företag/din organisation direkt av Myntverket i Finlands försäljningschef Emilia Lahtinen på adressen emilia.lahtinen(a)mint.fi eller numret 040 1790565.

Vill du att ditt företag blir återförsäljare för Myntverket i Finlands jubileumsmynt?

Om du är intresserad av att bli återförsäljare för våra jubileumsmynt kan du registrera dig på våra webbsidor. Myntverket i Finlands webbtjänst för återförsäljare och företagskunder gör det möjligt att beställa produkter till ett förmånligt återförsäljarpris och att kontrollera beställningshistoriken. Fyll i registreringsblanketten i vår webbtjänst så kontaktar vi dig.